Здравейте колеги от форума. Преди 2 месеца си купих Alfa Romeo 166 2.4JTD 140hp произведена края на 2001г. Поради некадърни майстори ми се спука предно дясно маркуче на спирачката (така са го сложили, че да търка в джантата). След като си смених сам маркучетата реших да изпусна останалата спирачната течност в системата на съединителя с което педала на съединителя пропадна и остана долу. Има втздух и не ще да се обезвъздуши. Прочетох много теми във форума но не ми помагат много. Ако се наложи да сменям горната помпа как става, че е на мого гадно място? Някой сблъсквал ли се с подобен проблем?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Педала на съединитля остана долу
Collapse
X
-
Обезвъздушава се с двама души като при спирачките, при щуцера на долнта помпа(тази на ск.кутия). Според мен една от двете ти помпи е дала фира. Прегледай състоянието и на двете и моят съвет е да ги смениш комплект. Операцията излиза 100тина лв.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
-
Точно така, и аз скоро се сблъсках с този проблем, обезвъздушихме всичко, съединителя дойде, но след 5 мин. пак изчезна, и накрая смених долната помпа и всичко е ОК. Не помня колко струваше точно но не беше скъпа, но смяната наистина е кофти.
Comment
-
Колеги не бъркайте ситуацията с боя .
Помпата е вътре - над педала , това над скоростната кутия е работно цилиндърче на съединителя .
Нека да наричаме нещата със собствените (правилните) им имена за да не стават грешки и информацията да е максимално близка до истината .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Днес започна да ми издава звуци педала на съединитела.На всяко натискане прави ДЪН и педала потреперва.Забелязох че ако не съм го пуснал до горе а е примерно половин сантиметър преди края и го натисна няма проблеми.Получава се такъв шум все едно са две части и има леко не съосие и като го натисна се изкривява и дън и минава.Нещо такова-баси.Да не ми се е прецакала помпата.Някой сблисквал ли се е с този проблем?Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.
Comment
-
Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщениеКолеги не бъркайте ситуацията с боя .
Помпата е вътре - над педала , това над скоростната кутия е работно цилиндърче на съединителя .
Нека да наричаме нещата със собствените (правилните) им имена за да не стават грешки и информацията да е максимално близка до истината .
Първоначално публикувано от teodor80 Покажи съобщениеДнес започна да ми издава звуци педала на съединитела.На всяко натискане прави ДЪН и педала потреперва.Забелязох че ако не съм го пуснал до горе а е примерно половин сантиметър преди края и го натисна няма проблеми.Получава се такъв шум все едно са две части и има леко не съосие и като го натисна се изкривява и дън и минава.Нещо такова-баси.Да не ми се е прецакала помпата.Някой сблисквал ли се е с този проблем?
Трябва да има една пружина зад педала,огледай я на какво дередже е.Last edited by Galeano; d.m.y г., 06:14.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
Comment